top of page

De betekenis van consulting.

Consulting is het geven van deskundig advies aan een specifieke groep mensen.

Wanneer mensen het woord 'consulting' horen, denken ze vaak aan universitaire, MBA's die ondernemingen adviseren over bedrijfsstrategie. Ze denken dat consultant zijn betekent dat je moeilijke studies en diploma's van prestigieuze universiteiten moet behalen om een competitieve baan bij een top-adviesbureau te krijgen.

Maar in werkelijkheid is dit geen accuraat beeld van consulting:


Het echte beeld van moderne consulting is niet eens in de buurt daarvan. Iemand die op dit moment werkt als consultant kan veel geld gaan verdienen. 24% van de Europese beroepsbevolking houdt zich momenteel bezig met één of andere vorm van onafhankelijk advies- en contractwerk, en van deze groep verdient bijna 16% van de voltijdwerkers een zes cijferige inkom.

Dus wat is de definitie van consulting?

Een consultant is iemand met een bepaalde mate van expertise die een bepaalde groep mensen waardevol vindt, en mensen binnen die groep zijn bereid de consultant te betalen of de grote bedrijven betalen voor de expert zijn advies naar de groep toe om toegang te krijgen tot hun expertise.

Merk op dat er niets wordt vermeld over grote diploma's. Als u deskundig advies kunt geven aan een specifieke groep mensen, kunt u adviseur worden.

Dit alles roept de vraag op, waarom is advies zo waardevol?

Het antwoord op die vraag ligt in de kernbetekenis van consulting

Zoals we eerder vermeldden, verdient bijna 20% van de fulltime onafhankelijke consultants een zes cijferige inkom en zelf soms meer. De statistieken tonen dit aan, zelfs volgens de huidige normen van de economie van vandaag. Waarom vragen mensen om advies? Ze willen iets veranderen, iets bemachtigen, iets bereiken of iets worden en ze hebben hulp nodig.

De huidige stand van zaken is niet zoals ze willen. Ze weten wat hun gewenste staat is, maar ze hebben uw advies nodig om daar te komen.

De echte betekenis van consulting is om mensen te helpen problemen op te lossen en van hun huidige staat naar de gewenste staat te gaan.

Waarom huren mensen consultants in?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom mensen besluiten om extern advies in te winnen:1. Ze zijn er niet in geslaagd om erachter te komen of alleen de gewenste staat te bekomen.


2. Ze hebben een algemeen idee, maar ze willen er sneller komen.


3. Ze willen tijd en moeite besparen door een efficiënt bewezen systeem te volgen.Hoe kan ik consultant worden?Er zijn namelijk twee manieren om met consulting in aanraking te komen. Aangenomen worden of het starten van uw eigen bedrijf:
Indien u bij ons start, zorgen wij voor een exclusieve begeleiding en ondersteuning. U krijgt steeds de laatste info en wij zorgen voor een kwalitatieve opleiding op maat voor u.


Als werknemer is het op gebied van consulting-

competitieve moeilijker dan ooit, maar het starten van uw eigen consultingbedrijf is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de stijgende kosten van fulltime werknemers, zoeken steeds meer bedrijven naar tijdelijke en doorlopende hulp van buitenaf, vaak in de vorm van consultants en voor u klaargemaakte diensten.


Als u geïnteresseerd bent in het starten van uw eigen adviesbureau, is er nooit een beter moment geweest om te beginnen.


Hier bij Consulting Solutions hebben wij voor jou,

een nuttig traject plan opgestart...

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page