top of page

Telenet-Base klopt Proximus & Orange. Score van jan-apr ‘21


Wie heeft het snelste mobiele internet?


In jan. tot april, van vorig jaar werden er 3. 521 metingen gedaan.

Deze tests werden uitgevoerd door 1. 119 consumenten die op de drie grote telecomnetwerken surfen.


Telenet-Base bood het eerste trimester van dit jaar de beste netwerkdekking voor mobiel internet. Zo blijkt uit de bijna 2 000 tests van de Becover applicatie. Telenet maakt hiermee een inhaalbeweging en zou voor heel 2021 wel eens de plaats van Proximus kunnen overnemen.


Jij kan zelf ook bijdragen tot een netwerktests door de applicatie BeCover+ voor Android of iOS te downloaden. Alle gegevens worden anoniem geregistreerd en gebruikt om deze mobiele netwerkkwaliteit van de 3 netwerkoperatoren in België in kaart te brengen.


Het is niet alleen belangrijk om de aanbiedingen van operatoren te vergelijken op basis van hun netwerkprestaties, maar uiteraard speelt ook de prijs een belangrijke rol. Ben je op zoek naar het meest voordelige aanbod voor jouw verbruik, neem dan een kijkje op onze tarieven vergelijk van verschillende providers.Aan de hand van de individuele metingen voor downloadsnelheid, uploadsnelheid, de wachttijd voor het laden van YouTube-video’s en de wachttijd voor het laden van webpagina’s berekenen ze een eindscore per netwerkoperator. Telenet-Base haalde voor de eerste 4 maanden van 2021 de hoogste totaalscore,
Telenet namelijk 29. 101 punten. Proximus volgt op plaats twee met 25. 156 punten en Orange sluit de rij met 21. 157 punten. Als we de totaalscores van de afgelopen 12 maanden in rekening nemen, dan scoort Proximus nog steeds beter dan Telenet-Base. Het is echter duidelijk dat Telenet-Base een inhaalbeweging maakt en voor heel 2021 wel eens de rol van Proximus als ‘beste van de test’ zou kunnen overnemen.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page