top of page

Energieprijzen schieten door het dak: met deze tip gaat je elektriciteit & gasprijs fors omlaag.

De energieprijzen schieten door het dak en de energierekening dreigt voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Vergelijk uw energieprijzen met Consulting Solutions en betaal de helft minder aan energieprijs met daarboven op een interessante promotie op jaarbasis.


De energieprijzen stijgen, stijgen en stijgen. En niet alleen gas wordt duurder, ook de prijs van stroom gaat hard omhoog. Waar we voorheen rond de 20 cent per kilowattuur betaalden, betalen we tegenwoordig zo'n 40 en soms zelfs 50 cent per kilowattuur. Een verdubbeling dus, maar wat betekent het?


We gebruiken stroom natuurlijk voor van alles en nog wat.


Als we vier uur per dag televisie kijken kost dit zo'n 220 kilowattuur per jaar. Dit kostte voorheen 44 euro, nu maar liefst 88 euro. Dan hebben we het nog niet gehad over de energie slik huishoud toestellen zoals de frigo en vriezer en tegenwoordig ook soms zelf de elektrische fiets.


Gasprijs en stroomprijs:


Toch gaat de meeste aandacht naar de prijsstijging van gas. "Dat is een groter deel van onze rekening. Een gemiddeld huishouden betaald vijfhonderd euro per jaar méér dan voorheen. Het gaat dan om een eenjarig contract op basis van verbruik van 3500 kilowattuur en 15000Khw. kubieke meter gas. "Daarvan is 350 euro gas en 150 euro stroom."


De gasprijs werkt door in de stroomprijs. "Veel stroom wordt opgewekt in gascentrales. Ze proberen stroom op te wekken uit zonne- en windenergie, maar dat is bij lange na niet genoeg om België draaiende te houden.


Daarnaast groeit de vraag naar stroom door het toenemende gebruik van elektrische auto's. "Daar waar bestuurders van benzineauto's klagen dat het zo duur is aan de pomp, is het zo dat elektrische rijders dat straks ook gaan meemaken aan de laadpaal.


Hoe lang zullen de prijzen nog stijgen?We gaan een periode in waar we minder zonlicht hebben en daarmee ook minder zonne-energie kunnen opwekken. Als we geluk hebben, dan hebben we een winderige herfst die de stroomprijs kan drukken."


Er zou ook een beter groen stroom beheer moeten komen zoals in Duitsland, waarmee we een overschot aan elektriciteit kunnen opslaan.


"Dus in periodes met weinig wind en zon zullen we een beroep moeten doen op energie aankopen van de buurlanden of kolen- en gascentrales. En dat is nu net ontzettend duur."


Europese energiecrisis:


Mocht de Europese energiecrisis voor een lange periode aanhouden, dan zal dit ook in de stroomtarieven merkbaar worden.


Energie stroomtarief.


Heb je thuis een variabel stroomtarief, kijk dan naar de prijs per kilowattuur. Had je een vast stroom tarief van één jaar en heb je jou slotfactuur ontvangen controleer jou nieuwe vaste kilowattuur prijs...


Het is nu of nooit...


Zou je graag de helft minder betalen of je nu betaald aan kilowattuur prijs?


En bespaar zo voor een gemiddeld huishouden 500 euro/jaar op uw slotfactuur.

(actie geldig tot 29 december 2021 en niet cumuleerbaar met andere acties)


Neem dan nu of nooit contact op met Consulting Solutions


Lees ook op onze blog over de energie meter:Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page