top of page

Consultant worden: hoe doe je dat?

Een job als consultant, voor sommigen is dit de gedroomde start van hun carrière. De auto, de status, de expertise die je kan opbouwen… Het klinkt allemaal zeer aanlokkelijk.


Maar wat doet een consultant nu eigenlijk? Wat betekent de titel consultant:


Definities over consultancy houden het graag vaag: “A consultant is a professional that is hired to solve an organisational problem and implement the solutions in order to improve the performance of an organisation". Kortweg is een consultant iemand die een bepaalde expertise heeft en daarin professioneel ondersteunt:

er zijn drie typische kenmerken die het beroep onderscheiden;


A. Expertise

Een consultant brengt kennis die de klant zelf niet heeft. Dat kan in een zeer praktische, ondersteunende rol. Maar evengoed op een meer strategische, adviserende manier.


B. Onafhankelijkheid

Een consultant opereert onafhankelijk van de bedrijven waarin hij/zij terecht komt. Zo is er geen belangenvermenging tussen het probleem dat zich stelt en de dienst die de consultant aanbiedt.


C. Professionaliteit

Een consultant staat garant voor professionaliteit. Omdat ze geselecteerd worden door een tussenbedrijf, beschikken consultants altijd over de gevraagde kwalificaties. Ook als de consultants op zelfstandige basis werken, weten bedrijven dat ze waar voor hun geld krijgen. Niemand schopt het immers zo ver zonder uitstekende referenties. Zou je ook graag consultant worden??


Neem contact op met ons voor een zakelijk gesprek.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page